Ръководство за потребителя

Това е ръководството за потребителя, което се доставя с Вашия ProExtender™.

Ръководството се предлага на следните езици: английски, датски, немски, испански, японски

ProExtender™ беше проектиран и разработен в Дания от Danamedic Aps. Целта на удължителя е да се стимулира удължаването на пениса чрез изтегляне. ProExtender™ може да се използва като устройство за монотерапия с умерено действие. Употребата на ProExtender™ не изисква наблюдение от медицински специалист, макар че консултациите с лекар са винаги добро решение както преди, така и по време на работа с уреда. *

*Вижте повече информация за нашата политика и Отказ от отговорност

Механизмът на уреда се основава на принципа на тегленето. Чрез този метод се стимулира естествената реакция на човешкото тяло към приложена физическа сила. Тъканните клетки реагират чрез размножаване и тъканта постепенно се увеличава. Този принцип е бил използван от различни примитивни племена, за да се постигне неколкократното увеличение на размера на долната месеста част на ухото и на устните.

ProExtender™ е тестван върху пациенти, които без изключение са постигнали удължаване на пениса след употребата на устройството съгласно инструкциите. Предвид принципа на въздействие, нямаме причини да смятаме, че удължаването не е перманентно и е възможно намаляване на обиколката на пениса.

Тестваните пациенти са постигнали средно удължаване на еректирал пенис 2,8 cm (24%) след период на процедури с продължителност 3-4 месеца. Процедурата не уврежда уринирането, сексуалната способност или репродуктивната функция при правилно използване на системата. Удължаването е по-вероятно при ежедневна употреба на устройството и ефектът корелира с броя часове на употребата. Споменатите резултати са били постигнати след процедури по 12 часа дневно за период от 3 месеца. Повече информация за изследването вижте тук

rakovodstvo-vavedenie
преди и след употреба на пенис екстендер
преди и след използване на Proextender

* Изображенията са илюстративни и не гарантират на всеки потребител постигането на същите резултати – виж Отказ от отговорност.

ОПИСАНИЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ КОМПОНЕНТИ И ИНСТРУКЦИЯ ЗА СГЛОБЯВАНЕТО

Удължителят се състои от базисен пластмасов пръстен (1) с вдлъбнатина за уретрата (2) (вижте Фигура 1 по-долу). Пръстенът се прикрепва около корена на пениса. Двете метални шини, едната от тях с дясна резба (3), другата с лява резба (4), се прикрепват към базисния пръстен. Във вътрешността на всяка от двете шини има пружинен механизъм (5), скрит в тръбата. В дисталния край на двете шини се прикрепва пластмасовата опора (6) с два отвора, през които се промушват краищата на силиконовата тръбичка.

Компоненти 1-5 са предварително сглобени при доставката. В зависимост от размера на пениса с помощта на предоставените кръгли ключове (виж Фигура 3 по-долу или на стр. 9 от ръководството) се монтират късите или дългите удължителни шини. Шините за допълнително удължение са необходими за употреба впоследствие, когато вече е постигнато удължаване на пениса. Пластмасовата опора се монтира чрез вкарването на краищата на шините (5) в двата големи отвора на опората (Фигура 1). След това опората се притиска по посока към базисния пръстен (1). По този начин пружините са притиснати до упор. Трябва да се упражни натиск, докато чуете или усетите щракване, което показва, че опората е неподвижно прикрепена към шините.

Компоненти на устройство за уголемяване на пениса Pro Extender

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТИРАНЕ

Устройството се монтира чрез прикрепването на базисния пръстен (1) около корена на пениса, така че двете метални шини (2) да сочат паралелно на пениса, всяка от своята страна, а главата на пениса да лежи в чашковидната опора (3) (вижте Фигура 2 по-долу). Чрез промушване на двата края на силиконовата тръбичка през отворите в пластмасовата опора (4) се получава примка, през която се вкарва главата на пениса. Преди да прикрепите пениса, пластмасовата опора трябва да се натисне в посока към тялото, за да се притиснат до упор двете пружини. Силиконовата тръбичка се прикрепва около главата на пениса чрез издърпване на нейните краища (5) върху обратната страна на опората. При мъже, които не са обрязани, силиконовата тръбичка се прикрепва непосредствено под периферията, като препуциумът остава неподвижно. Краищата се притискат в двата жлеба (6), за да се обезопаси закрепването на главата на пениса (Фигура 2). При необходимост могат да се добавят допълнителни метални шини (7) с помощта на двата ключа (8) (Фигура 3).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПРЕДПАЗНА ПОДЛОЖКА КЪМ ProExtender™.

В редки случаи потребителят може първоначално да изпита болезненост от употребата на удължителя. Тази болезненост обикновено е следствие от първоначална прекомерна сила, при условие че силата не трябва да превишава 600-900 грама тяга за 4-8 часа дневно през първите 2-3 седмици. След това силата на тягата трябва да се увеличи до 900-1200 грама, а периодът на процедурите – на 8-12 часа дневно.

За облекчаването на рядко срещаната болезненост можете да използвате приложената предпазна подложка по следния начин:
– Внимателно разширете предпазната подложка.
– Поставете я зад периферията на пениса и отпуснете, за да прилепне плътно.
– Сглобете дългата силиконова тръбичка по описания по-горе начин.

Предпазната подложка може да се мие с хладка вода и можете да поръчате нови подложки от Вашия местен дистрибутор на удължителя.

пенис удължител Про Екстендер
ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕГУЛИРАНЕТО
След като устройството е вече поставено, можете да регулирате силата на тягата чрез завъртането на винтовете с цилиндрична глава (3) и (4) (виж по-горе Фигура 1; или (1) във Фигура 4 в брошурата) в посока навътре (към пениса). Текущо упражняваната сила се отчита чрез обозначенията върху шестостенните бутала (пред пружините), като силата на тягата може да е в граници от 600 до 900, 1200 или 1500 грама. Всяка маркировка върху буталото отговаря на сила на тягата 300 грама. Ето защо при упражнена максимална сила (1500 грама) върху буталото ще се вижда само една маркировка. За първите две седмици се препоръчва сила 600-900 грама и през този период удължителят не трябва да се носи повече от 4-5 часа дневно. След този период силата може да се увеличи до 900-1200 грама и употреба на устройството може да продължава по 12 часа дневно. Удължителят може да се носи по около 12 часа дневно за общ период 3-6 месеца.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБАТА И РАЗГЛОБЯВАНЕТО НА УДЪЛЖИТЕЛЯ

По време на употребата пенисът може да е насочен в различна посока, но никога странично. Устройството е незабележимо, ако носите неплътно прилепващ панталон. Устройството може да се носи нощем, но тогава може да се разглоби при неспокоен сън или по време на нощна ерекция. Случайното откачване изисква само повторното сглобяване на устройството.

Устройството се разглобява чрез разхлабване на силиконовата тръбичка откъм долната страна на опората. След това можете да откачите удължителя. Винтовете с цилиндрична глава се развиват до изходно положение, като се завъртат в посока навън, с движение към базисния пръстен. Когато не се употребява, удължителят може да се оставя сглобен или да се разглоби и да се прибере в кутията, ако е необходимо.

ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ

(вижте Фигура 1 вдясно за цифрите, обозначаващи отделните части)

(1)

Силикон тип: WMQ, USP 21-4, PA/HP/exp3/(82)57/1984.
Благодарение на химичния си състав, силиконовата гума е устойчива на температурни и климатични влияния и е неподатлива на износване и скъсване. Тя е устойчива при температури в диапазон от -65°C до +210°C.

(2) + (4)

Пластмасови части: POM (полиоксиметилен) (Hostaform), C 2521 G
Устойчив при температури в диапазон от -20°C до +80°C.

(3)

Месинг: Състав – CuZnS9Pb3 – W.no. 2.0401.
Покритие от нитин: Нитинът е интерметална композиция, която съчетава способностите на никела и калая и се получава посредством електролитно отлагане. В клинични изпитвания се доказва, че въпреки съдържанието на 35% никел покритията от нитин не предизвикват реакция при хора с алергия към никела.

(5)

Пружини от неръждаема стомана: Din 17224 – W.no. 4310

Материали, използвани за отделните елементи на Pro Extender

ПОЧИСТВАНЕ

ProExtender™ трябва да се почиства всеки ден със сапун и вода. За дезинфекциране може да се използва 0,5% разтвор на хлорхексидин алкохол.

АСПЕКТИ ПО ОКОЛНАТА СРЕДА

ProExtender™ се доставя в опаковка, която е задължителна за транспортирането на устройството.

Използвани са само безопасни за околната среда и рециклируеми материали.

Дървена кутия: Изработена от махагон, добит от африкански или северноамерикански дървета, които се отсичат през десет години като част от рутинната горска поддръжка.

Лепило и лаково покритие: На водна основа.

Гофрирана хартия: Съдържа не по-малко от 45% рециклиран материал. Рециклируема.

Пластмасови торбички: Без съдържание на ПВЦ. При изгарянето се освобождава само въглероден двуокис и пара.

Брошурата: Хартията е изработена от избелена целулоза без съдържание на хлор. Печатарското мастило не съдържа тежки метали.

Пеногума: Изработена от полиуретанова (PUR) пяна. Не излъчва агенти, които оказват въздействие върху кожата.